top of page

INRICHTING VAN UW MEDISCHE PRAKTIJK

DE INRICHTING VAN UW WACHTZAAL, DOKTERS- OF TANDARTSPRAKTIJK: UW VISITEKAARTJE

De inrichting van uw dokterspraktijk: ruimte en rust zijn onontbeerlijk

De inrichting van een dokterspraktijk moet doordacht gebeuren zodat er ruimte en rust heerst voor al wie er werkt en komt. Een dokterskabinet vraagt allereerst een ruime en goed verluchte wachtkamer voor de patiënten zodat ze niet te dicht bij elkaar moeten zitten. Er is bij voorkeur een lees- en speelhoek voor de jongste bezoekers en zeker propere sanitaire voorzieningen.

Gaat het om een groepspraktijk waar meerdere artsen en paramedici werkzaam zijn, is een gerieflijke en uitnodigende onthaalbalie bovendien erg belangrijk. Om de patiëntenstromen in goede banen te leiden en om iedereen snel en efficiënt te voorzien van alle uitleg en documenten. Ook de looplijnen naar de consultatieruimtes van elke arts apart moeten duidelijk aangegeven worden. Ten slotte verdienen eveneens de dokterskabinetten zelf de nodige aandacht. De inrichting daarvan dient professioneel te zijn en discretie te garanderen.

Artipharma is gespecialiseerd in de indeling en uitrusting van dokterspraktijken, vanaf de vloerbekleding over het meubilair tot en met de opbergsystemen voor medicijnen en medische dossiers. Met onze jarenlange ervaring wordt elk dokterskabinet een meer dan geslaagd project.

De inrichting van uw wachtkamer of medisch kabinet

De wachtzaal of medisch kabinet is vaak het eerste dat patiënten te zien krijgen als ze op afspraak komen bij de tandarts, dokter, kinesist of andere medische specialist. De eerste indruk die u dan wil nalaten, hoort net als uw service professioneel, clean en verzorgd te zijn. Wij zijn ervaren in de inrichting van wachtkamers en medische praktijken, van ontwerp tot realisatie.

Custom-made inrichting van uw praktijk: onze zorg

Als u de inrichting van uw onthaal, wachtkamer of medische praktijk aan ons toevertrouwt, gaan we steeds voor professioneel maatwerk van A tot Z: we zorgen voor een praktische en slimme indeling, samen met meubilair op maat en die juiste final touches voor een totaalplaatje dat werkt. Nog voor we aan de slag gaan, bieden we u met een 3D-plan een kijkje in het uiteindelijke resultaat van uw wachtkamer, onthaal en medische praktijk.

Expertise, kwaliteit en flexibiliteit

Wij begrijpen maar al te goed dat uw tijd kostbaar is. Geruggensteund door een jarenlange knowhow houdt het team van Artipharma de vinger aan de pols om uw project snel én goed klaar te hebben. Naast kwaliteit leggen we flexibiliteit aan de dag: ook na sluitingstijd kunnen wij de inrichting van uw wachtzaal, onthaal en medische praktijk realiseren.

Het inrichten van een tandartspraktijk: een oefening in ergonomie en technische oplossingen

Bij de inrichting van een tandartspraktijk komen heel wat specifieke vereisten op technisch gebied kijken. Water, licht en elektriciteit moeten voldoende aanwezig zijn maar dat ligt niet altijd voor de hand en al helemaal niet in oudere panden. De hulp van de technici van Artipharma is dus geen overbodige luxe.

Daarnaast is hét aandachtspunt in een tandartspraktijk de hygiëne. Onze ervaren medewerkers zien erop toe dat de verschillende ruimtes duidelijk van elkaar gescheiden zijn. Met zones die toegankelijk zijn voor patiënten – onthaal, wachtkamer, consultatieruimte – en andere die enkel voor bevoegd personeel geschikt zijn. Denk aan de ruimtes voor radiografie en sterilisatie van het instrumentarium.

Een ander belangrijk topic is de ergonomische inrichting van de behandelruimte. Een tandarts zit de hele dag voorovergebogen boven zijn patiënt. Hij heeft daar voldoende licht nodig en een goede stoel. Daarenboven moeten zijn instrumenten binnen handbereik liggen zodat hij ze blindelings in één beweging kan grijpen. Er wordt ook aandacht geschonken aan de geluidsisolatie zodat bange patiënten niet afgeschrikt worden door het geluid van boren en compressoren uit het kabinet.

ONZE RECENTE REALISATIES

VRAAG UW OFFERTE

bottom of page