top of page

Sober én uitnodigend, de ideale sfeer in een medische wachtkamer


Als medisch of paramedisch zorgverlener brengt u uiteraard zelf geen tijd in de wachtzaal door. Het is de ruimte waar uw patiënten rustig het moment afwachten waarop ze aan de beurt zijn. Inderdaad, met de nadruk op “rustig”. Soms volgen consultaties elkaar snel op. Maar bezoeken aan de dokter of de tandarts kunnen ook wel eens uitlopen. Die wachttijd kan ongeduld opwekken en is al helemaal een opgave voor bange patiënten, groot of klein. U doet er dus goed aan om de juiste sfeer te scheppen en de bezoekers van uw praktijk tijdens hun wachttijd “bezig te houden” en op hun gemak te stellen.


Zorg ervoor dat uw wachtkamer sober ingericht is en tegelijk een uitnodigende aanblik biedt. Dat betekent: helder licht, een goede verluchting, lichte kleuren, comfortabele stoelen die idealiter niet te dicht bij elkaar staan, verzorgd sanitair met een verschoontafel voor de allerkleinsten. En om de tijd te doden: zachte muziek, gevarieerde lectuur voor kinderen en volwassenen, een speelhoekje voor peuters, een beeldscherm voor de nieuwscarrousel of berichten want u heeft allicht heel wat nuttige informatie mee te delen. Denk maar aan richtlijnen voor het maken van afspraken of parkeren, openingsuren en vakantieregeling, seizoensgebonden medische tips (bijv. over insectenbeten, allergieën, een goede bescherming tegen de zon), eventueel de tarieven die in uw praktijk gehanteerd worden enz. Het doel van dit alles? Het uw patiënten comfortabel maken zodat ze zo ontspannen mogelijk tot bij u in de behandelruimte komen.


Dit zijn enkele algemene richtlijnen maar de concrete vormgeving hangt natuurlijk helemaal af van uw specifieke medische discipline en noden. Door de jarenlange ervaring van ons bedrijf zijn wij echter als geen ander geplaatst om uw wachtzaal 100 % naar uw wensen in te richten. Of u nu een huisarts, orthopedist, tandarts of logopedist bent. Artipharma beschikt over een gedreven team van medewerkers met veelzijdige competenties. Aarzel niet en doe een beroep op de knowhow van onze interieurarchitecten, schrijnwerkers en technici.


Artipharma is uw partner voor de inrichting van elke wachtkamer in Vlaanderen. Contacteer ons voor meer info.

bottom of page